Vasárnap, 2021-04-11, 17:06
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Főoldal | Regisztráció | Belépés                                                                     
Keresés
Naptár
«  Szeptember 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Felhőkép Hőtérkép
Partnereink

Körkérdésünk
Láttad a "Hiszem ha látom" bemutatót?
Összes válasz: 34
Társoldalak:
 • Országos Mentőszolgálat
 • Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
 • Magyar Légimentők
 • Oktatási portál
 • Facebook oldalunk
 • Bácsalmás honlapja
 • Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság
 • Fő Támogatóink  Mentett bejegyzés
  Statisztika
  Főoldal » 2017 » Szeptember » 18 » „Hiszem, ha látom” 4. évada a Népek- Ízek Forgataga Fesztiválon
  18:18
  „Hiszem, ha látom” 4. évada a Népek- Ízek Forgataga Fesztiválon
  „Hiszem, ha látom” 4. évada a Népek- Ízek Forgataga Fesztiválon PDF Nyomtatás E-mail
  2017. SZEPTEMBER 18. HÉTFŐ, 14:57

  2017. augusztus 12-én délután 16:00-kor a „Hiszem, ha látom” 4. bűn- és baleset-megelőzési és mentéstechnikai bemutatóval kezdődött a VII. Népek- Ízek Forgataga Fesztivál 2. napja.

  A méltán népszerű bemutató 4. évad 8. része közel 700 néző előtt került bemutatásra. Minden évadot egy tematika köré csoportosítva egy-egy szervezet működését előtérbe helyezve és bemutatva rendezzük meg, hagyományosan a Bácsalmási Népek- Ízek Forgataga Fesztiválon. Mentők, tűzoltók és rendőrök munkáján túlmenően elsődleges cél a prevenció. Fő cél a balesetek, bűncselekmények megelőzése, ezekből a helyzetekből eredő, akár végzetes kimenetelű események közvetlen bemutatása. A bemutatón az Országos Mentőszolgálat Bácsalmási Mentőállomásán, a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság, a Bácsalmási Rendőrőrs, a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség szakemberein kívül az idei évben, különlegességként a Magyar Honvédség is részt vett katonai mentőegységével. Az idei évben egy határsértést elkövető kábítószercsempész csapat üldözését mutattuk be, mely közlekedési balesetbe torkollott. A bemutatón résztvevő rendőrségi és határrendészeti szakemberek fegyveres autós üldözést, rendőrkutyás elfogást, elkövetői elfogást és kutyás kábítószer keresést, illetve helyszínelést mutattak be. Az Országos Mentőszolgálat Bácsalmási Mentőállomásának szakemberei Farkas Zoltán mentőszakápoló, Binszki Attila mentőgépkocsivezető, Dr. Kőhidi Csaba (háziorvos) mentőorvos vezetésével Rohamkocsi személyzeteként vett részt a bemutatón. Dr. Szabó Adrienn háziorvos (mentőtiszt) és Dózsai Zoltán szakápoló a Bácsalmási Központi Orvosi Ügyelet személyzeteként, a Magyar Honvédség mentőszállító járművén Matuszka József szakápoló segítségével vettek részt a két súlyos sérült ellátásában, akiknek fedett hasi sérüléseik mellett medence- és combcsonttörés sérüléseik voltak. A számos érdeklődőnek bemutathattuk a rendőrségi és határrendészeti szakemberek munkáját, és hogy egy hasonló esetben a civil és a katonai mentőellátás milyen kiválóan tud együttműködni.

  Külön köszönetet szeretnénk mondani a bemutató létrehozásában, engedélyezésében maximális segítséget nyújtó Dr. Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök úrnak (Magyar Honvédség), Dr. Simicskó István Honvédelmi Miniszter úrnak, Dr. Zentay Attila Dél- Alföldi Régió regionális igazgatójának, Horváth Mihály Bács-Kiskun Megyei vezető mentőtisztnek, Schütz István alezredes úrnak (Határrendészeti Kirendeltség vezető, Bácsalmás), Schwan László őrnagy úrnak (Baja Közlekedésrendészeti Osztályvezető), Bilinovics Ferenc alezredes úrnak (Rendőrőrs parancsnok, Bácsalmás). Továbbá köszönet Gáspár Levente címzetes rendőrzászlósnak, Gedovics Zoltán rendőr főtörzszászlósnak, a Bácsalmási Polgárőr Egyesületnek, Siklósi Viktornak és Koncz Istvánnak (DAMSZ) a bemutató létrejöttének segítéséért.

  Sinka József

  Megtekintések száma: 511 | Hozzáadta:: joso | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Copyright MyCorp © 2021 Made by JosoDesign