Vasárnap, 2021-04-11, 17:47
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Főoldal | Regisztráció | Belépés                                                                     
Keresés
Naptár
«  Április 2015  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Felhőkép Hőtérkép
Partnereink

Körkérdésünk
Láttad a "Hiszem ha látom" bemutatót?
Összes válasz: 34
Társoldalak:
 • Országos Mentőszolgálat
 • Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
 • Magyar Légimentők
 • Oktatási portál
 • Facebook oldalunk
 • Bácsalmás honlapja
 • Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság
 • Fő Támogatóink  Mentett bejegyzés
  Statisztika
  Főoldal » 2015 » Április » 18 » Tájékoztatás!
  18:13
  Tájékoztatás!

  Tájékoztató!

  Kedves Olvasó!
  Több felvetést és tévhitet szeretnénk eloszlatni, ugyan akkor tájékoztatni szeretnénk ez úton is a támogatókat és a támogatni kívánókat az Ultrahangos készülékkel és az oxigénpalackkal kapcsolatos támogatói segítség eredményéről.
  Igazán nem is tudom, hogy hol kezdjem el. Sajnos, mint minden más manapság ez a minden politikától, önző érdekektől és rosszindulatú hátsó szándéktól mentes, a közt és a lakosságot segíteni szándékozó és az egészség megóvását a gyors diagnosztizálást segítő támogatói segítség kérés is, kezdett a színfalak mögött, áskálódó és rosszindulattal teli megjegyzéseket felvonultató, színvonalú eseménybe átmenni.
  Éppen ezért szeretnék pár tévhitet eloszlatni. Az Ultrahangos készülék beszerzését Dr. Kőhidi Csaba Bácsalmáson praktizáló háziorvos, foglalkozás egészségügyi szakorvos, sürgősségi ellátó szakorvos, ügyeletes orvos és nem utolsósorban vonuló mentőorvos, határozta el, hogy a Bácsalmáson és a térségben élők egészségügyi állapotát ismerve beszerezi azt. Melyre ő maga is diagnosztikai licencet szerez és így a várólistákkal dacolva a saját illetve a bácsalmási ügyeleti rendelőbe (megosztva) beüzemeli azt. 
  Miután egy új készülék ára közel 7,5 millió forint ezért kutakodott és találta azt az ominózus 90000 forintos használt készüléket. Ami sajnos a műszaki vizsgán megbukott. A doktor úr felvette a kapcsolatot az ismert támogatókkal illetve ezúton tájékoztatjuk a névtelenül támogatókat a történtekről. Természetesen a támogatást mindenkinek, aki kéri, visszaküldi. Eddig azonban a támogatók közül biztosította a doktor urat támogatásukról és nem kérték vissza a felajánlást. Éppen ezért úgy határozott a doktor úr, hogy beszerzi ezt az új Ultrahangos készüléket a saját erejéből, illetve támogatók segítsége által. Ezúton is szeretnénk kérni, hogy aki úgy, érzi, hogy tud, illetve szeretne, segítsen ebben az ügyben. Azt azonban meg kell jegyezni és el kell mondani, hogy miért is akarja a doktor úr ezt a gépet beszerezni. 
  Nem a saját szórakoztatására ezt mindenki elhiheti. Miután a doktor úr Bácsalmáson él, szintén orvos feleségével és gyermekükkel. Szívügyének tekinti a lakosok és a térség egészségi állapotának megőrzését. Szakmai szemmel úgy érzi, a jó esetbe 30 km-re lévő kórházi elérhetőség miatt is és miután ő maga is rendelkezik a sürgősségi ellátás szaktudásával, egy mini sürgősségi bázist épít ki, amivel az akut eseteket helyben stabilizálni tudja, amíg a helyi mentők illetve a 30 km-re lévő eset/roham kocsi megérkezhet és vagy a helikopter, helyzet súlyosságától függően. Ez az eszköz segít a gyors diagnosztizálásba, amivel célzottan kezdődhet meg a gyors terápiás kezelés. Itt vetődhet fel a kérdés……., minek, ha van Ultrahang szakrendelés Bácsalmáson? A válasz egyszerű, várólista lerövidítése és a napi 24 órás elérhetőség. Azt is tudni kell és érdemes hogy a doktor úr már így is sok mindent beszerzett saját pénzén, hogy a helyi sürgősségi ellátást fejlessze. Köztudott az egészségügy helyzete az országban. Ennek dacára van nálunk egy orvos, aki nem akar elmenni és inkább fejleszt, mint sem megfutamodna. Úgy gondolom ez példa értékű és nem hinném, hogy megérdemli, hogy rosszindulatúan hátba legyen támadva. Ide tartozik és fontos megemlíteni, hogy a helyi mentők fejlesztését is sokban támogatja és segíti, a kicsi oxigénpalack beszerzését is ő célozta meg a helyi mentőknek. Erre is várjuk a támogatók segítségét.
  Itt ismét felvetődhet a kérdés…… miért nincs alapítvány?
  A válasz, hogy folyamatban van a törvényszéki bejegyeztetés. De ez nem megy egyik napról a másikra. Addig viszont az élet megy tovább és a betegségek, helyzetek sem várnak. Tennünk kell az egészségünk megóvása érdekében, és ha már bekövetkezik a baj, akkor viszont elvárjuk, hogy a segítők a lehető leggyorsabban segítsenek. 
  Dr. Kőhidi Csaba és a bácsalmási mentők sem kívánnak semmiféle politikai és más esetleges önös érdekeket sértő hadszíntérré válni. Egyetlen dolog lebeg a szemünk előtt és egyben a célunk is az egészségügyi segítségnyújtás, támogatás, megelőzés, megóvás. 
  A tavalyi évhez hasonlóan az idén is több prevenciós bemutatót készülünk rendezni. Oktatásokat, egészségügyi megelőző tanácskozásokat és állapotfelméréseket kívánunk tartani. A bácsalmási és a térségben élőket kívánjuk védeni hisz értük tartozunk felelősséggel. Ez a hivatásunk ezért dolgozunk.
  Mind ezt tisztességgel kívánjuk tenni!
  Ehhez kellenek a támogatások és az együttműködések. 
  Aki szeretne és tud, segítsen. Hálásak lehetünk nekik és mind azoknak, akik építő jelleggel közelednek hozzánk és segítik munkánkat.
  Köszönöm, hogy elolvasta tájékoztatómat, kérem, ha egyetért, ossza meg és egy kedvelésnek is örülnénk. A kommentálásokat is szívesen vesszük.

  Elérhetőség:
  6430 Bácsalmás Gróf Széchenyi utca 75.
  Tel: 06-79-850-094 (munkanapokon 08.00-16.00 között)
  Email: bacsalmas.praxis1.praxis3@gmail.com
  Fax: 06-79-850-095

  http://www.kosza-med-kft.com/

  Megtekintések száma: 797 | Hozzáadta:: joso | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Copyright MyCorp © 2021 Made by JosoDesign