Vasárnap, 2021-04-11, 17:26
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Főoldal | Regisztráció | Belépés                                                                     
A fejezet kategóriái
Cikkeim [8]

Keresés
Partnereink

Körkérdésünk
Láttad a "Hiszem ha látom" bemutatót?
Összes válasz: 34
Társoldalak:
 • Országos Mentőszolgálat
 • Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
 • Magyar Légimentők
 • Oktatási portál
 • Facebook oldalunk
 • Bácsalmás honlapja
 • Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság
 • Fő Támogatóink  Statisztika
  Főoldal » Cikkek » Cikkeim

  Bajai TV -ben !

  Modernebb segítség

   
   

  vlcsnap-2014-08-15-09h17m48s116Egy országos programnak köszönhetően megújult a mentőállomás Bácsalmáson. Nem csak az épületet fejlesztették, hanem egy korszerű mentőautóval is kiegészült az ellátás. A beruházás összköltsége megközelítőleg 80 millió forint volt, a nemzeti színű szalagot pedig csütörtökön vágták át.

  A fejlesztés során motoros garázskapukat szereltek fel, aminek az volt a célja, hogy a mentőautó szükség esetén gyorsabban hagyhassa el az állomást. Megszépült a tető, ezen kívül pedig kifestették, és szigetelték is a majdnem 40 éves épületet. Ráadásul a hőszigetelésnek köszönhetően már energiatakarékos is a mentőállomás. A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is korszerűbbé vált a betegellátás. Mindez része az Országos Mentőszolgálat fejlesztéssorozatának. Jánoshalmán például csütörtökön egy új állomás alapkövét rakták le, emellett pedig 60-at korszerűsítenek, és 22 újat építenek az országban. A teljes költség közel 15 milliárd forint.

  Győrfi Pál, szóvivő, Országos Mentőszolgálat

  A bácsalmási felújítás, korszerűsítés célja is elsősorban az, hogy gyorsabban elhagyhassa például a mentőállomást riasztáskor a mentőegység. Ezért fontos a motoros garázskapu, és az sem titok, hogy egy költséghatékonyabb épületet szerettünk volna, ezt szolgálják például az energetikai korszerűsítések, a nyílászárók cseréje. Azt a pénzt, amit így megspórolunk, a betegellátásra fordíthatjuk.”

  Bácsalmás egy négy kerék meghajtású mentőautóval is büszkélkedhet ezután, ami szintén azt segíti, hogy a nehéz időjárási körülmények között is időben érkezhessen a segítség. Bácsalmás polgármestere úgy fogalmazott: ezzel magasabb szintre emelkedett a betegellátás.

  Németh Balázs, polgármester, Bácsalmás

  Az egész egészségügyet, úgy érzem, az egészségügyi ellátást tudjuk fejleszteni. Nem messze tőlünk a szomszédos épület, az orvosi ügyelet, mellette a szakrendelő, tehát úgy gondolom, hogy infrastrukturálisan, a mentőállomás, az alap és a középfokú ellátás most már nagyon jó színvonalú.”

  Bácsalmás a járás betegellátásáért is felel, ezért is volt fontos a korszerűsítés.

  Farkas Zoltán, vezető, Bácsalmási Mentőszolgálat

  Kilenc település, és kb. 26.000 főről van szó, de ahogy a mentő oldalára is rá van írva, országos a cég. Tehát ez nem jelenti azt, hogy csak Bácsalmás és környékét látjuk el, ugyanúgy szoktunk segíteni Baja mentőállomás térségének, illetve Kiskunkhalas mentőállomás térségének, viszont ugye ez azt jelenti, hogy Baja és Kiskunhalas mentőállomás is sokszor jön és segít nekünk.”

  A fejlesztések Baján is megkezdődtek. Előreláthatóan ősszel adják majd át a felújított mentőállomást.  Forrás: http://www.bajaitelevizio.hu/?p=12474
  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: joso (2014-08-15)
  Megtekintések száma: 866
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Copyright MyCorp © 2021 Made by JosoDesign